BIO, Bio bio máme bylinky v BIO kvalitě!


Dost často se setkáváme s výrazem BIO, a vlastně pořádně nevíme, co za tím stojí!

Bio bylinky to nejsou bylinky pěstované na zahrádce či sbírané na louce či v lese. Přestože je spousta lidí takto nabízí a prezentuje. To, že bylinky ze zahrádky jsou pěstovány s láskou, bez chemie, jim neubírá na vlastnostech, na účincích, ale prosím nezaměňujte je s certifikovanými BIO bylinkami.

Za oficiálním zeleným logem je spousty práce, administrativy a dalších věcí, co nejsou na první pohled vidět.

                     

 

 

 

 

 

 

 

Získat BIO certifikaci není nic snadného a rychlého, jsou to minimálně dva roky práce před tím, než BIO certifikát získáte, krom toho, že jej musíte zaplatit, být zemědělcem, odvádět daně, tak hlavně musíte splnit spousty dalších nařízení a aspektů. O některých můžeme polemizovat, ale některé jsou prostě jasné a mají svůj důvod. Ono prostě získat zelené logo BIO není hned a není to samozřejmostí! 

Ale hlavně logo BIO máte jen dočasně, auditem procházíte každý rok, každá bylinka, každý produkt mají každý rok vlastní certifikát.

Možná, že to vnímáte jako módní a zbytečnou záležitost, ale pro nás je důležité, že víme, že na půdě hospodaříme tak, abychom ji mohli s klidným svědomím vrátit našim pravnukům.