Jak na domácí intimní masážní gel


Suroviny: plus mínus autobus

2 díly kokosového oleje

1 díl slunečnicového oleje

1 díl aloe vera gel

0,3 dílu léčivé masti z bylin – sádlový základ. Doporučila bych kvalitní konopnou mast, ale nesmím. Dopustili by jste se výroby omamných látek a drog, takže použijte měsíčkovou mast.

speciální bylinné oleje, maceráty (třezalka a rakytník) a extrakty dle možností

nejlepší je použít extrakt z tisíciletími ozkoušené byliny, která je posledních více než 100 let zakázaná a za jejíž pěstování a rady jak s ní nakládat můžete přijít do vězení, v lepším případě zaplatit pokutu. To, že dokáže vyléčit z rakoviny je dokázané, ale léčit se jí nesmíte, alespoň u nás ne. Takže ten tam dát nesmíte, použijte proto více třezalkového oleje, případně pro dobrý pocit dostupný konopný olej za studena lisovaný

včelí vosk a pro jistotou práci i trochu olivového emulgačního vosku – cca 3 + 2 %

případně konzervant (Cosgard) pro přírodní kosmetiku

éterický olej domácí výroby: např. levandule

Postup: ve vodní lázni rozpustíme vosky, rozehřejeme oleje a i aloe vera (každou složku zvlášť)

Jakmile se oleje i vosk rozpustí, při stejné teplotě smícháme.

Oleje s voskem i aloe necháme lehce ochladit a promícháme. Přidáme extrakty i léčivé oleje a šleháme (dlouho a vytrvale). Některé recepty uvádí teplotu šlehání při 35 stupních, jiné při pokojové teplotě. Podle většiny receptů potřebujete emulgační vosk, podle menšiny stačí jen včelí vosk. Nakonec přidáme éterický olej a slijeme do skleniček, které uzavřeme po úplném vychladnutí.  Různými kombinacemi olejů,  vodní složky  a vosků získáte různé krémy, či pleťová mléka.

Poznámka I: pozor na čistotu prostředí

Poznámka II: olejové gely narušují latexovou ochranu !!! Ale zato jsou velmi příjemné, ostatní superlativa nemohu psát, páč to není dovolené.

IMG_20160128_203330IMG_20160128_203412IMG_20160128_215206 IMG_20160129_174422